Home / Recenze / Pizza Coloseum Anděl – velké zklamání

Pizza Coloseum Anděl – velké zklamání

S pražskou restaurací Pizza Coloseum Anděl jsem měl vždycky tak nějak problém. Velmi často to byl problém s čekáním, na vše. Okrajově pak problém s nekvalitním jídlem. Nicméně jsem se přes to vždycky nějak přenesl. Až do donedávna.

Zde bych rád doplnil poznámku, že jediná restaurace Coloseum, kde jsem byl vždy z větší části spokojen (a když ne, elegantně a ochotně problém vyřešili) je Coloseum Legerova. Ti si zaslouží malou pochvalu.

V horké poledne jednoho letního dne si terasa v druhém patře Colosea na Andělu o návštěvu říkala. To je ostatně v teplých měsících jedna z mála výhod této restaurace. Byl čas oběda, z velké části plno. Proto mi nezvykle dlouhé čekání na menu a následnou objednávku něpřišlo příliš divné.

Denní nabídka nás nezaujala, tak jsme si objednali a la carte. Volba padla na Lasagne dello chef (klasické lasagne s hovězím ragú) a Tagliatele s restovanými kuřecími prsíčky a omáčkou z rajčátek San Marzano a smetany. K pití jsme zkusili domácí ledový čaj s mátou a čerstvými jahodami a domácí černý čaj s limetkami.

Na ledové čaje jsme si v opravdu horkém letním dni na přímém slunci na terase počkali dvacet minut. Černý čaj s limetkami (ve kterém byly pohozeny dva plátky limetky) bohužel postrádal chuť limetky. Kousek limetky byl do skleničky jen hozen bez větší snahy (snahou myslím zmáčknutí, podrcení, jakýkoliv pokus o uvolnění aromatu a chuti). Zbytek práce jsem si tedy musel neomaleně dokončit šťoucháním brčkem. Tímto se stal čaj příjemně osvěžující. S jahodovým čajem s mátou to bohužel tak slavné nebylo. Čaj byl nadměrne sladký a pocit osvěžení se tak vytratil. Navíc chutí připomínal vyprchanou dobovou malinovku.

A teď ta horší část – jídlo. Restaurace Coloseum podává hostům couvert ve formě bylinkového másla a pečiva. Tento nám byl po necelé půlhodině čekání donesen deset sekund před hlavním jídlem. Takže ztratil smysl. Lasagne? Otřesné. Unylé, rozbředlé, zalité zředěným ohřátým protlakem (alespoň tak to chutnalo – nakyslé červené něco). Ostatně podívejte se sami, měli byste na něco takového chuť?

Lasagne dello Chef

Lasagne dello chef

Tagliatele

Tagliatele s restovanými kuřecími prsíčky a omáčkou z rajčátek San Marzano a smetany

Tagliatele dopadly o něco málo lépe. Kuřecí maso a omáčka chutnaly dobře, jenže těstoviny měly k al dente velmi daleko. Byly jednouše rozvařené. Celkem velký fail na restaurtaci, která se ohání tímto:

Vítejte u nás v restauraci, Buon Appetito Salute!
2x týdně vozíme celý svět z Itálie až na Váš stůl.

A teď ta ještě horší část. Po nepříjemném zážitku s jídlem jsem si objednal espresso. Co může zlepšit náladu více, než perfektní italské espresso, že? Jenže na stůl mi po několika minutách přístálo espresso lungo, známé též jako „lavór“.

Já: „Objednal jsem si espresso, ale toto není espresso.“
Servírka: „Toto je espresso.“
Já: „Toto není espresso, toto je lungo.“
Servírka: „To jste si ale měl objednat picollo. Tohle je normální standardní espresso.“
Já: „Jste italská restaurace, tak byste měli vědět, že piccolo neexistuje a espresso = standardní malé espresso a nikoliv lungo.“
Servírka: „Ne. Já když to zadávám do kasy, tak musím dát buď espresso, piccolo nebo ristretto. Měl ste si říct piccolo.“

Nehodlal jsem se se slečnou dál hádat a požádal jí, ať mi donese espresso správné velikosti.

Po dalších několika minutách přiběhla se slovy „jéé, ja ho po cestě vylila“. A položila espresso na stůl. Žádná omluva, žádné „připravím vám nové“. Nic.

EspressoIMG_0398

Rozvařené těstoviny. Lasagne (blemc) co se nedá jíst. Neschopnost připravit správnou kávu. Neznalost a přinejmenším pochybný přístup k hostům hraničící s drzostí. Tomuhle oni říkají „celý svět z Itálie na Váš stůl“?! Díky, ale více už ne. Musím říct, že po těchto zážitcích mi otázka při placení kartou „Jaké spropitné chcete dát na kartu?“ udělala rudo před očima.

PS: Ten papírový sáček, ve kterém Vám přinesou příbory, mi velmi připomíná sáčky na nevolnost z letadla.

IMG_0394

S pražskou restaurací Pizza Coloseum Anděl jsem měl vždycky tak nějak problém. Velmi často to byl problém s čekáním, na vše. Okrajově pak problém s nekvalitním jídlem. Nicméně jsem se přes to vždycky nějak přenesl. Až do donedávna. Zde bych rád doplnil poznámku, že jediná restaurace Coloseum, kde jsem byl vždy z větší části spokojen (a když ne, elegantně a ochotně problém vyřešili) je Coloseum Legerova. Ti si zaslouží malou pochvalu. V horké poledne jednoho letního dne si terasa v druhém patře Colosea na Andělu o návštěvu říkala. To je ostatně v teplých měsících jedna z mála výhod této restaurace.…

Review Overview

Jídlo
Prostředí
Obsluha
Celkový dojem

Nic moc

Summary : Špatné jídlo, špatná obsluha, dlouhé čekání, neznalost a konfrontace s hostem. Co více dodat?

User Rating: 2.8 ( 4 votes)
49

About Matthew

Považuji se za beznadějného gastrofila, gastrokritika, milovníka dobrého jídla, vína a kvalitní kávy. Jsem háklivý především na neprofesionální obsluhu a špatně fungující servis jako takový. Mám slabost pro italskou, thajskou a francouzskou kuchyni. I když kromě hub na všechny způsoby fandím téměř každému dobrému jídlu.

2 komentáře

  1. andrej.madaras@seznam.cz'

    Když jdeš na pastu či pizzu jedině ambi.cz …

  2. kolomajzna@email.cz'

    ahoj,
    nebyly ty lasagne s eidamem? Podle fotky to tak vypada 😀

Zaujal vás tento článek? Máte k němu co říct? Napište...