Home / Recenze / Není zahrada jako Bio Zahrada, v Bio Zahradě si pochutnáte
Bio Zahrada

Není zahrada jako Bio Zahrada, v Bio Zahradě si pochutnáte

Kavárna s nádechem restaurace. Asi takto by se dalo popsat toto kouzelné místo na Praze 2.

Ta nejlepší místa bývají často nenápadná. Stejně tak malinkatý vstup do Bio Zahrada je něco, co si běžným okem nevšimnete a možná vás ani na první pohled nenapadne vstoupit.

Když už jste uvnitř, ocitnete se ve směsce kavárny a bio obchodu. Jak postupujete dále, objevujete příjemný interiér se skvělou atmosférou a usměvavým personálem, který vás, světe div se, vítá ve svém podniku. Ptáte se proč taková tvrdá narážka na jiné podniky? Zajděte kupříkladu do Jet Set na Andělu, Grosseta na Míráku, anebo Corleone na Smíchově a pochopíte.

To, co dělá tento podnik neporovnatelně lepším, není totiž BIO! Nepovažuji sám sebe ani v nejmenším za bio nadšence, ale právě přístup lidí a prostředí tohoto místa je tak výjimečné.

Jak bychom ohodnotili zdejší kuchyni? Naprosto geniální. Chutě jsou vždy naprosto vyrovnané, občas vás některá milé překvapí a jinou zase objevíte. Je to taková hra barev ve vašich ústech.

Konkrétně jsme si objednali Fish and Chips s hráškem a sýrový quiche s citronádou. Prvně bych chtěl zmínit jedno. Takhle se dělá citronáda, takhle má vypadat, ale zejména chutnat.

Jídlu, ačkoliv bychom jej obraceli ze všech stran, bychom nemohli vytknout jedinou věc. Suroviny kvalitní, podávání profesionální, chuť výjimečná a takto bych mohl pokračovat i dále.

Pokud jde o quiche, naše chuťové smysly zažívali orgie. Příjemně křupavý ale zároveň jemný a s vynikající sýrovou chutí. Opět, není co vytknout.

Tato recenze by mohla znít jako snůška glorifikace jednoho podniku. Vytkneme tedy pouze jedno. Ať citronáda, nebo zázvorová limonáda je tvořená sirupem, který dělají dopředu rovnou s cukrem. Není tedy možné objednat si nízkokalorickou verzi. To samozřejmě vysvětluje její vždy skvělou chuť, která se vytvoří při dělání sirupu, ale zároveň to ubírá na možnosti svobodného výběru.

V posledních několika týdnech jsem narazil na místa, kde by se dala atmosféra krájet. Nadechněte se, atmosféra zde je naprosto energizující.

About Michael

Mé jméno má sice německo polský původ, gastronomicky, se rozhodně nekloním k Eintopfu, nebo Bigosu. Mému srdci je nejblíže La Cucina Italiana, šťavnaté burgry, ale i tradiční kuchyně dálného východu. A co mě přimělo gastronomicky kritizovat? Vyrůstání v České republice. Naše kuchyně je totiž úžasná v jedné věci, cokoliv se dá usmažit, patří na naše jídelní lístky a na čemkoliv je cenovka akce, na tom si chceme počvachtat.