Home / Recenze / Molo 22, místo kde nechcete zakotvit

Molo 22, místo kde nechcete zakotvit

Příjemná restaurace v přístavní čtvrti pražských Holešovic, která Vám předvede, že si Vaší přízně opravdu cení. Tak to stojí na internetových stránkách restaurace Molo 22, kde je ale realita?

Po schodech dolů vejdete do útrob tohoto kulinářského koutku, kde Vás dle informací majitele: Překvapí zajímavý design a špičková úroveň služeb za přijatelné ceny. Design ve formě pobřežního mola je opravdu milé zpestření a působí příjemně. Tento pocit Vás ale opustí v tom momentě, kdy Vás ani jeden z pěti postávajících číšníků nevidí, což dá asi hodně práce po tom, co se na Vás letmo podívají a pak mlčky otočí hlavu. Ale popořadě.

Obědové menu vypadá většinou přijatelně a dá se z něj poměrně lehce vybrat, co však s vybraným jídlem, když si ho nemáte u koho objednat? Velí zde drzost, jednoduše zastavte kolemjdoucí obsluhu a „poproste“ je o trochu času. Buď Vám vyhoví, anebo Vám stroze odvětí, že Váš požadavek předají dál. Pět návštěv, přibližný čas čekání na provedení objednávky: jedenáct minut. Následně přichází agonie, kdy čekáte než se k Vám jídlo dostane z kuchyně na stůl. Člověk má teda dost času na to, aby si všímal více své okolí a co nevidí? Obsluha bavící se mezi sebou, dívající se na fotky z poslední párty a nevlídné pohledy na vyvrhele, kteří by snad něco chtěli.

Jídlu se nedá vytknout mnoho, což je na tom všem opravdu smutné. Restaurace, která vypadá dobře a vaři nadprůměrně je poškozována personálem. Vše úsilí těch lidí, co nejsou vidět padá na neúrodnou půdu.

S čistým svědomím bych Vám doporučil bruschettu, či výborné marinované papriky se sýrem feta a bazalkou. Jako hlavní chod pak těstoviny na různé způsoby, nebo steaky. Jako nejslabší článek řadím dle jídelníčku českou klasiku, moravskému vrabci bych se vyhýbal, nechcete-li aby Vám uletěl žaludek z nevyvážené směsi chutí někam do teplých krajů.

A hořkosladká tečka na konec. Pokud jde totiž o dezerty, tak právě sladké tiramisu, je volba, která Vás může uspokojit, avšak tamní „chees cake“ by mohl fungovat jako skvělý neutralizátor chutě, ani chees, ani cake.

Všechna sláva polní tráva a všechna dobrá strava může nakonec působit jako polní tráva také, zvlášť když Vám ji přinese naštvaná a nevrlá obsluha jednou, dvakrát, třikrát. A dost!

Molo 22, U Průhonu 22, Praha 7, www.molo22.cz

Příjemná restaurace v přístavní čtvrti pražských Holešovic, která Vám předvede, že si Vaší přízně opravdu cení. Tak to stojí na internetových stránkách restaurace Molo 22, kde je ale realita? Po schodech dolů vejdete do útrob tohoto kulinářského koutku, kde Vás dle informací majitele: Překvapí zajímavý design a špičková úroveň služeb za přijatelné ceny. Design ve formě pobřežního mola je opravdu milé zpestření a působí příjemně. Tento pocit Vás ale opustí v tom momentě, kdy Vás ani jeden z pěti postávajících číšníků nevidí, což dá asi hodně práce po tom, co se na Vás letmo podívají a pak mlčky otočí hlavu. Ale popořadě. Obědové menu vypadá většinou přijatelně…

Review Overview

Jídlo
Prostředí
Obsluha
Celkový dojem

Summary : Originální interiér a celkem slušné jídlo bohužel zabíjí liknavá a otrávená obsluha která vám dává najevo, jak moc je otravujete. Škoda.

User Rating: 1.65 ( 1 votes)
54

About Michael

Mé jméno má sice německo polský původ, gastronomicky, se rozhodně nekloním k Eintopfu, nebo Bigosu. Mému srdci je nejblíže La Cucina Italiana, šťavnaté burgry, ale i tradiční kuchyně dálného východu. A co mě přimělo gastronomicky kritizovat? Vyrůstání v České republice. Naše kuchyně je totiž úžasná v jedné věci, cokoliv se dá usmažit, patří na naše jídelní lístky a na čemkoliv je cenovka akce, na tom si chceme počvachtat.

Zaujal vás tento článek? Máte k němu co říct? Napište...