Home / Recenze / Příběh malé a velké Itálie

Příběh malé a velké Itálie

Dlouho jsme dostávali podněty od vás k návštěvě italské restaurace Lucky Luciano, jež odkazuje na dobu 30. let a sídlí v Holešovicích a Nuslích. Jako jedna z mnoha italských restaurací v Praze, má i tato šablonovitou image mafiánské tématiky a ze začátku nás nijak nezaujala pro návštěvu. Vše se ovšem změnilo, když nám začaly přicházet extrémně rozporuplné informace právě od vás. Rozhodli jsme se na to podívat zblízka.

Jako první jsme zajeli do Nuslí. Na náměstí Generála Kutlvašra jsme objevili za rohem schovanou malou a nenápadnou restauraci se zahrádkou. Ihned po vstupu na nás dýchla atmosféra 30. let, vlastně to byl spíš lehký závan a odřený nábytek. Zaregistrovali jsme slušný a profesionální personál a až překvapivý prostor. Jídelní lístek nabízí velikou škálu možností pro každého. Vybrali jsme si tradiční lasagne a grilovaná kuřecí prsíčka v parmské šunce s parmazánovou omáčkou a jasmínovou rýží. Jídlo bylo připraveno překvapivě rychle a hned na úvod řeknu, že jsme ho stejně překvapivě rychle snědli. Lasagne neměly chybu. Dokonce to byly jedny z nejlepších, které jsme v Pražských restauracích měli možnost ochutnat. Dokonce nám nevadily ani kousky šunky, které tvořili základ s mletým masem. Masíčko bylo jemné, skvěle ochucené a celé to působilo dojem, že byly použité kvalitní suroviny, a pan kuchař ví co dělá. Jako dezert jsme zvolili tiramisu a créme bruleé. U prvního zmíněného jsme se zasnili a připadali si jako v Benátkách, v kavárně Florián. K druhému musíme bohužel dodat, že nesplnilo naše očekávání. Mdlá chuť a nedokonalá karamelová krusta. Bereme to jako malou chybu na jinak skvělém menu.

Po této zkušenosti jsme se těšili, až navštívíme Lucky Luciano podruhé, a to v Holešovicích kousek od zastávky U Průhonu. To jsme ještě netušili, co zažijeme. Po vstupu do restaurace jsme dostali studenou sprchu. Nevlídná obsluha s nepřátelským pohledem, žádný pozdrav, žádné uvítání. Čekací doba na lístek? 10 minut! Chvíli jsme přemýšleli, zda to není součástí image této restaurace a pro přivolání obsluhy není třeba střílet nebo vysílat kouřové signály. Obsloužili jsme se nakonec sami. Až poté si nás všimla obsluha, lépe řečeno si nás začala všímat. Zkusili jsme si dát to samé jídlo, abychom byli co nejobjektivnější. Lasagne. A vzhledem k odlišnému menu, jsme jako druhé jídlo zvolili kuřecí špalíčky v anglické slanině, s pestem a špenátovou rýží.

První šok bylo to, co jsme dostali na talíř. Něco, co snad zapékací misku asi nevidělo a bylo to naplácané na talíř bez jakéhokoliv smyslu pro estetiku a chuť. Chtělo to odvahu zkusit první tři sousta, ale jelikož nejsme kamikadze, museli jsme, i přes velký hlad, zanechat naši porci a pustit se do druhého jídla. Maso, konzistence ztužené gumy a rajčatové pesto s nakyslým ocasem nepřidaly žádné body navíc. Přiznáme se, že rýži jsme jemně ochutnali a s odporem odsunuli. Vzhledem k tomu, že jsme na jídlo čekali 40 minut, přišli jsme k závěru, že po tuto dobu byla rýže vařená na prudkém ohni, protože takhle rozvařené jídlo jsme tedy rozhodně nezažili a snad už ani nezažijeme. Dezert jsme s pocitem strachu vynechali a šli se dojíst do nedaleké (prověřené) restaurace. Dveře jsme za sebou zavřeli se zklamáním a doufáme, že po vzoru svého velkého bratra z Nuslí, se i tato restaurace vzpamatuje.

Lucky Lucianowww.luckyluciano.cz,

  • Nám. gen. Kutlvašra 6, Praha 4, Nusle
  • Dělnická 28, Praha 7, Holešovice

About Michael

Mé jméno má sice německo polský původ, gastronomicky, se rozhodně nekloním k Eintopfu, nebo Bigosu. Mému srdci je nejblíže La Cucina Italiana, šťavnaté burgry, ale i tradiční kuchyně dálného východu. A co mě přimělo gastronomicky kritizovat? Vyrůstání v České republice. Naše kuchyně je totiž úžasná v jedné věci, cokoliv se dá usmažit, patří na naše jídelní lístky a na čemkoliv je cenovka akce, na tom si chceme počvachtat.

Zaujal vás tento článek? Máte k němu co říct? Napište...