Home / Rychlovky / Papriky na zatajenou

Papriky na zatajenou

Tak teda nevím… Kdo z vás podniká, určitě ví, jak důležité je nezklamat důvěru zákazníka. Většina drobných podnikatelů, kteří nemají peníze na zaměstnance nebo je mít nechtějí, pečuje o případného zákazníka nebo klienta jako o miminko. Zvláště pak, když se jedná o obyvatele z přilehlé lokality, kteří zmíněného živnostníka přímo živí.

Bydlíme na vesnici, kde nákupní možnosti nejsou zrovna bohaté, a tak pokud vyrazím do města, snažím se nakoupit hlavně ovoce a zeleninu. Bylo tomu tak i minulý týden. Potřebovala jsem koupit papriky na večerní omeletu. Na Břevnově, kromě Billy, není zrovna z čeho vybírat. Vběhla jsem tudíž do vietnamského krámku poblíž břevnovské pošty, směrem ke Kaštanu. Příliš jsem se nerozhlížela a zamířila přímo ke zmíněné zelenině. Vietnamská žena měla veškeré papriky zabalené ve fresh folii a já ocenila, jak se v tom teple o své zboží stará. Vzhledem k tomu, že jsem toto ještě nikdy neviděla, 3 papriky, které putovaly do košíku jsem pro jistotu osahala, nejsou-li měkké a vyrazila k pokladně. Cestou mě zaujaly ještě krásně červené meruňky, které ovšem neměly cenu. Ptala jsem se pro jistotu, kolik že stojí. Přiznám, že cena 99 Kč za kilo mě odradila. Zůstala jsem teda jen u paprik za 89 Kč za kilo, i když cena mi přišla také dost našponovaná, ale neměla jsem čas nikde rejdit a na večeři jsem je potřebovala.

Překvapení, které následovalo po příjezdu domů, když jsem papriky z fólie vybalila, bylo nesmírné.

Dvě papriky ze tří byly kolem stopky rozsáhle shnilé.

Přemítám o tom, jak se takovýto obchod udrží? Nelze předpokládat, že jeho drtivou většinou jsou zákazníci, kteří se kolem mihnou zcela náhodou… Já určitě do tohoto krámu už NIKDY nevlezu.

About Marion

Jsem velká milovnice jídla a dost neskromně si o sobě myslím, že umím i dobře vařit. Velmi ráda občas zajdu do restaurace a očekávám, že budu hýčkána jejím personálem. Svoji spokojenost dokáži ocenit slušným spropitným a šířením pozitivní recenze. Jsem vděčná za tipy na dobré jídlo a vstřícný personál. Proto ráda přispívám také svými tipy do Gastrokritika. Host má být za své peníze s úctou a péčí "obsloužen". A pokud tomu tak je nebo není, lidé by to měli vědět.

Zaujal vás tento článek? Máte k němu co říct? Napište...