Home / Test / Citronáda, kam na tu nejlepší?

Citronáda, kam na tu nejlepší?

Wine and Food Market (Ovocný trh 12) – cena 45,-

Podáváno s ledem a občas s několika plátky citrónu. Na přípravu se používá dopředu vymačkaná citrónová šťáva (s množstvím citronové dužiny), cukrový sirup a perlivá voda. V chuti výrazná chuť citrónů, sladká tak akorát, aby vyvážila trpký citrón. Dobře se pije a je velmi osvěžující. Citronová dužina navíc příjemně obohacuje celkový zážitek.

Cafe Savoy (Vítězná 5 – Újezd) – cena 58,-

Podávána s ledem a lístkem máty. Velmi nevýrazná a mdlá chuť. Chuť citrónu (bylo ho tam fakt málo) je vodou příliš naředěna. Lístek máty navíc vypadal velmi sešle, jakoby byl putovní. Od Savoye bych čekal rozhodně víc. Zde se řiďte pravidlem menšího zla a dejte si raději oranžádu, ta ušla.

Long Tale Cafe (Osadní 35 – Holešovice) – cena 55,-

Servírováno jednoduše, pouze s ledem. Málo přidaného cukru a doplněno mátovým sirupem (nenašel jsem stopy po drcených mátových listech). Chuť je tedy svíravá avšak osvěžující. Dobře se pije.

Potrefená Husa (Na Slupi 2b – Albertov) – cena 39,-

Podávaná s ledem a plátkem citrónu. Mírná citronová chuť je hodně přebitá množstvím cukru. Ve výsledku není tolik osvěžující, spíše hutná. Měl jsem pocit, že jsem pod nos dostal Sprite – přesně na ten si po ochutnání vzpomenete.

Update: při další návštěvě poměr cukru a citrónu poladili a již byla chutná a velmi osvěžující.

Qcafe (Opatovická 12) – cena 35,-

Podávaná s ledem a snítkou máty. Tahle citronáda je pro otrlé – jak vyhrkl můj gastrokolega: „Kyselý jak sviňa“. Po téhle intenzivní dávce citrónu se zaručeně zašklebíte. Má to ale své výhody, je pure citron a fat free, takže si své příznivce určitě najde.

A kam na tu nejlepší citronádu chodíte vy?

About Michael

Mé jméno má sice německo polský původ, gastronomicky, se rozhodně nekloním k Eintopfu, nebo Bigosu. Mému srdci je nejblíže La Cucina Italiana, šťavnaté burgry, ale i tradiční kuchyně dálného východu. A co mě přimělo gastronomicky kritizovat? Vyrůstání v České republice. Naše kuchyně je totiž úžasná v jedné věci, cokoliv se dá usmažit, patří na naše jídelní lístky a na čemkoliv je cenovka akce, na tom si chceme počvachtat.

One comment

  1. last@genius.cz'

    Miluju tu ve Mlejně na Kampě: 2 citróny a půlka limety do půllitru s trochou hnědýho cukru

Zaujal vás tento článek? Máte k němu co říct? Napište...