Home / Recenze / Let´s Pizza, nebo radši ne.

Let´s Pizza, nebo radši ne.

Ani špičkové horory, thrillery a dramata nedosahují napětí, které jsme pocítili, když jsme se rozhodli pro Vás udělat recenzi na gastronomický počin ve formě automatu na pizzu jménem Let´s Pizza.

Na výběr jsme měli ze čtyř variant: margherita, pancetta, pepperoniprosciutto. Když už jsme do toho šli, tak jsme si vybrali poslední jmenovanou. Jako hodnotící kritéria jsme brali chuť protlaku, sýru, druh šunky, konzistenci těsta a celkový chuťový dojem. To, že nepůjde o gastronomický zážitek jsme samozřejmě zohledňovali od samotného začátku. Celá ta sranda stála 95 Kč. Okamžitě po vhození požadované částky a zvolení typu pizzy se začalo zpracovávat těsto, po přibližně minutě již bylo i s protlakem a surovinami v peci a po další minutě a půl jsme měli hotový výrobek na papírovém tácku. K jeho vzhledu se vyjadřovat nebudeme, obrázek si udělejte sami.

Let's Pizza

Po stopách chutí a nechutí

Co nás překvapilo určitě jako první bylo samotné těsto. Na pohled úplně bílé, unylé, neopečené, jednoduše jiné, než představuje poskytovatel ve videu, kdy slečna vytáhne opečenou pizzu, jako z opravdové pece. Tohoto efektu ovšem nelze dosáhnout, jelikož pizza je grilována infračervenými paprsky, a zcela tak ztrácí své charakteristické prvky známé z klasické přípravy v peci. Na druhou stranu, jsme rádi viděli několik kousků kvalitní (opravdové!) šunky. Protlak pokrýval velikou část těsta a zbytek překrýval roztavený sýr. Po prvním kousnutí mě překvapila chuť protlaku, který dokonce obstojně chutnal. Dojem tohoto však pošlapávalo samotné těsto, které připomínalo nedopečený pita chléb. To nejhorší však přišlo teprve, když jsme se zakousli do sýru. Identifikovat jej bylo těžké, výrobce tvrdí, že jde o mozzarellu. Po chuti však připomínala méně kvalitní Eidam, kterého chuť byla lehce dávivá. Výrobek pizzového typu jsme snědli skoro celý, jelikož jsme se opakovaně snažili poznat druh a původ zmíněného sýru a být si stoprocentně jistí tím, co sem dnes napíšeme. Neúspěšně.

Bohužel, tento zajímavý nápad dostává oba palce dolů. Popravdě, tento výrobek bych použil jako hlavní menu pro mé nepřátele, čímž bych se je za poměrně nízkou cenu zbavil. Vzhledem k produktu není ovšem poměr a kvalita jídla rovná ceně, nýbrž neuvěřitelně přemrštěna. Je možná škoda, že tuto franšízu neposkytuje spíše Dr. Oetker, který s těmito automaty přišel rovněž na trh. Neříkáme, že by to bylo lepší, pouze v to můžeme doufat. Pro ty, kteří přemýšlí o vyzkoušení této „pizzerie v krabici“, doporučejeme koupit si dvě mražené pizzy, anebo si připlatit a dát do žaludku opravdu kvalitní jídlo. Na druhou stranu, mnoho denních meníček je dostupných za tu samou cenu, a jsou neporovnatelné kvalitou, kvantitou i kulturou stravování.

Potenciál vidím ovšem i zde! Provozovatelům navrhuji umístit tyto automaty v prostorách diskoték, poblíž barů a podobně. Cílovou skupinou je pravděpodobně zhulená, opilá mládež, která potřebuje dát něco do žaludku a ještě z toho budou mít haluze.

Toto dobrodružství nás nutí se zamyslet, zda by neměl být Karel Čapek porovnáván s nehynoucími velikány jako Nostradamus, anebo Sybilla, protože právě on varoval, ve svém díle RUR, před negativními vlivy techniky na lidstvo. Co bychom si z tohoto měli vzít my, je to, že robot v gastronomii, i té superextrafastfoodové by měl být pouze kuchyňským robotem v ruce odpovědného kuchaře.

Ani špičkové horory, thrillery a dramata nedosahují napětí, které jsme pocítili, když jsme se rozhodli pro Vás udělat recenzi na gastronomický počin ve formě automatu na pizzu jménem Let´s Pizza. Na výběr jsme měli ze čtyř variant: margherita, pancetta, pepperoni a prosciutto. Když už jsme do toho šli, tak jsme si vybrali poslední jmenovanou. Jako hodnotící kritéria jsme brali chuť protlaku, sýru, druh šunky, konzistenci těsta a celkový chuťový dojem. To, že nepůjde o gastronomický zážitek jsme samozřejmě zohledňovali od samotného začátku. Celá ta sranda stála 95 Kč. Okamžitě po vhození požadované částky a zvolení typu pizzy se začalo zpracovávat těsto,…

Review Overview

Hodnocení

Nikdy více

Summary : Jisté druhy mražené pizzy vás vyjdou levněji a poskytnou bohatší chuťový zážitek. Jediné využití vidíme jako zoufalá možnost dodání energie v alkoholovém deliriu.

User Rating: 0.3 ( 1 votes)
10

About Michael

Mé jméno má sice německo polský původ, gastronomicky, se rozhodně nekloním k Eintopfu, nebo Bigosu. Mému srdci je nejblíže La Cucina Italiana, šťavnaté burgry, ale i tradiční kuchyně dálného východu. A co mě přimělo gastronomicky kritizovat? Vyrůstání v České republice. Naše kuchyně je totiž úžasná v jedné věci, cokoliv se dá usmažit, patří na naše jídelní lístky a na čemkoliv je cenovka akce, na tom si chceme počvachtat.

2 komentáře

  1. ilove.italy@volny.cz'

    Obdivuju tvoji odvahu..já bych nebyla schopná ani tenhle přístroj smrti zapnout! nahání mi husí kůži..neskutečný, že někdo něco takovýho vymyslí..ale ještě horší je, že to někdo opravdu koupí a sní!! 🙂

Zaujal vás tento článek? Máte k němu co říct? Napište...