Home / Test / Okurková limonáda v Praze, aneb „z okurek by to nešlo“

Okurková limonáda v Praze, aneb „z okurek by to nešlo“

Ambiente Pizza Nuova (Revoluční 1, Praha 1) – 0.2l 48Kč / 0.4 l 89Kč

Okurkáda s nejvyšším podílem okurek, jakou jsme zatím ochutnali. V Ambiente okurkádu vyrábějí jedině z okurkového freshe. Chuť okurek jemně podtržená sladkokyselými tóny vám zaručeně zachutná. Na druhou stranu na první pohled nevypadá úplně nejlépe a v Ambiente byste prostě čekali něco víc. Okurkádu vám naservírují ve sklenici s několika kostkami ledu. Žádná další dekorace se nekoná, celá okurka zřejmě skončila přímo v limonádě.

Café Colore (Palackého 1, Praha 1) – 0.3l 48Kč / 0.6l 85 Kč

Domácí okurkádu najdete i v jedné z nejlepších kaváren v Praze. V Café Colore si pomáhají okurkovým Moninem, přesto je chuť okurek a citronové šťávy ve vyladěné rovnováze. Servírování je stylové v oroseném džbánku, led a plátky okurky vykouzlí vcelku příjemnou kombinaci. Ve srovnání s okurkovým freshem je ale chuť okurek méně intenzivní.

Orange bar (Haštalská 15, Praha 1) – speciál na požádání

Základní ingrediencí okurkády v Orange baru jsou Tonic a okurkový sirup prémiové značky Giffard. Přímo na lístku okurkádu nenajdete. Okurkový speciál, jak tu okurkádě říkají, vám ale na požádání namíchají. Díky Tonicu se okurková příchuť mísí s jemně hořkými tóny a nejlépe si ji tak vychutnáte při relaxaci po horkém letním dni. Servírování s ledovu tříští, plátkem okurky a citronu je zde samozřejmostí. Sympatická obsluha vám navíc drink ráda ozvláštní shotem ginu nebo vodky.

Costa Coffee (Plzeňská 8, Praha 5) – 0.4l 59Kč

V tomto chrámu kávy nevalné chuti byste okurkádu na lístku hledali marně. Okurková chuť je schovaná mezi ledovými čaji. Costa Lemon Tea, ledový čaj s přidáním Moninu „Lemon cucumber“, alespoň na chvíli utiší vaše okurkové choutky. Jako odpolední osvěžení ve městě to není špatná volba.

Potrefená Husa (Dlážděná 7, Praha 1)  – 0.3l 49 Kč

Servírováno ve džbánku s ledem a plátky oschlé okurky, zřejmě pokus o okurkádu dry. V Potrefence se připravte na kyselejší chuť s jemnou perličkou, příjemně vychlazená a podávaná s ledem. Ovšem perlila nejen limonáda, ale i obsluhující personál. „Z okurek by to ani nešlo“, odpověď k dotazu na původ okurkové chuti vystihla celkový obrázek. Na přípravu používají okurkový sirup, citrónovou šťávu a perlivou vodu. Tady doporučím dát si raději pivo.

Farmářské trhy Náplavka (Rašínovo nábřeží, Praha 2)  – 0.2l 20 Kč

Čerstvě lisovanou 100% okurkovou šťávu bez pasterizace máte možnost ochutnat na farmářských trzích každou sobotu. Šťávu zvláštní růžové barvy a mdlé chuti doporučujeme jen otrlým. I přes velká očekávání si vysloužila titul kyselé okurky letošní okurkové sezony.

 

About Honza

jan.behounek@gmail.com'